Διαδηλώσεις ενάντια στο δουλεμπόριο μεταναστών στη Λιβύη [Βίντεο]

 Γενεύη, 25 Νοέμβρη: "Εμείς, οι απόγονοι των σκλάβων λέμε ΟΧΙ"

Δείτε βίντεο από διαδηλώσεις οργής που ξέσπασαν σε πόλεις της Ευρώπης και της Αφρικής μετά τις φρικιαστικές εικόνες αγοραπωλησίας αφρικανών μεταναστών στη Λιβύη που μετέδωσε το CNN. Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη καλούν σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Αθήνα το Αφρικανικό Δίκτυο στην Ελλάδα, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, η African House, η Cosmos Of Culture, η ΚΕΕΡΦΑ και άλλοι φορείς και συλλογικότητες.

Βρυξέλλες (Βέλγιο), 25/11/2017


Παρίσι (Γαλλία), 18/11/2017


Παρίσι (Γαλλία), 24/11/2017


Κοτονού (Μπενίν), 24/11/2017



Ουαγκαντουγκού (Μπουρκίνα Φάσο), 20/11/2017 


Μπαμακό (Μάλι), 20/11/2017


Ραμπάτ (Μαρόκο), 20/11/2017 


Μπορντό (Γαλλία), 25/11/2017


Λυών (Γαλλία), 25/11/2017


Ένοχη η Δύση για τα σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη

Δημοπρασίες σκλάβων συμβαίνουν στον 21ο αιώνα στη Λιβύη -αλλά οι μεγαλύτεροι ένοχοι είναι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της ΕΕ. 

Συνεργάστηκαν με τον εκθρονισμένο δικτάτορα Καντάφι για να κρατήσουν τα σύνορα κλειστά στους μετανάστες. 

Μετά την εξέγερση στη Λιβύη το 2011, η Βρετανία και η Γαλλία βομβάρδισαν τη χώρα μετατρέποντάς την σε μια κόλαση κάτω από τον έλεγχο ομάδων ανταρτών. 

Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη για να εξασφαλίσει ότι οι πρόσφυγες θα παραμένουν φυλακισμένοι εκεί.

Τα πλοία της κάνουν περιπολίες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας. 

Καταστρέφουν τις βάρκες των προσφύγων και τους επιστρέφουν στη διεφθαρμένη Λιβυκή ακτοφυλακή που οι ίδιοι χρηματοδοτούν.

Τα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου των συνόρων της ΕΕ οδηγούν τους ανθρώπους σε πιο θανατηφόρα «μονοπάτια». 

Μόλις χθες 31 νεκροί μετανάστες ανασύρθηκαν στα ανοιχτά της δυτικής Λιβύης. Τους 200 επιζώντες τους γύρισαν πίσω στην Τρίπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχων της Λιβυκής ακτοφυλακής.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης καταγγέλλει ότι πολλές γυναίκες πέφτουν θύματα trafficking και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αλλά είναι η Ευρώπη-φρούριο που ρίχνει τους ανθρώπους στα χέρια αδίστακτων διακινητών.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ ποινικοποιούν τους μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Έτσι στιγματίζουν αυτούς που μετακινούνται με τη θέλησή τους. Κι εγκαταλείπουν αυτούς που μετακινούνται παρά τη θέλησή τους στο έλεος των διακινητών.

Οι ηγέτες της Δύσης χρησιμοποίησαν τα βάσανα των γυναικών που κρατούνταν σαν σκλάβες από το ISIS για να κερδίσουν υποστήριξη στους νέους πολέμους τους που εξαπέλυσαν στο Ιράκ και τη Συρία, ξεριζώνοντας χιλιάδες ανθρώπους.

Αντίσταση στην επιστροφή της δουλείας σημαίνει ξερίζωμα του άρρωστου συστήματος του πολέμου και των συνόρων που είναι υπεύθυνο για όλη αυτή τη βαρβαρότητα.


Σχόλια