Ντροπή!

 

Το εξώφυλλο της εργατικής αλληλεγγύης αυτής της εβδομάδας για τα αλληλογλειψίματα Τσίπρα και Τραμπ:

"ΝΤΡΟΠΗ!"

Μια από τις πιο αποκρουστικές απόψεις της σύγκλισης Τσίπρα-Τραμπ είναι τα δεξιά σοβινιστικά επιχειρήματα με αποδέκτη την Τουρκία που πρόβαλλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να τη δικαιολογήσουν.

Ντυμένα συνήθως με τη γλώσσα του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που άρχισε πριν δυο χρόνια να μιλάει για "πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική".

Η κατρακύλα που ξεκίνησε τότε με τις αγκαλιές με Νετανιάχου και Σίσι έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η φιλο-Τραμπ αντιτουρκική ιμπεριαλιστική πολιτική στο Αιγαίο και τη Μέση Ανατολή δεν διαφέρει πια σε τίποτα από των ακροδεξιών ΑΝΕΛ, που μας έλεγαν τάχα ότι θα ήταν ένα μικρό, ασήμαντο "αναγκαίο κακό" για την κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Κι αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργού άμυνας και οπαδού του Τραμπ, Πάνου Καμμένου, συναγελάζεται πια με δεξιούς ελληνοαμερικάνους επιχειρηματίες.

Ψηλά στη λίστα της ντροπής βρίσκεται ο βουλευτής Κώστας Δουζίνας, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, που αγκάλιασε θερμά αυτή τη στροφή.

Οι φίλοι στο Λονδίνο μπορεί να τον ξέρουν από τότε που ήταν καθηγητής στο Birkbeck και μια φωνή αλληλεγγύης για την Ελλάδα μέχρι και πριν δυο χρόνια, όταν εκλέχθηκε βουλευτής μετά την εκκαθάριση μεγάλου μέρους της αντιμνημονιακής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα κι αυτός θα ζοριζόταν να σκαρφιστεί μία φουκωική μαλαγανιά για να ξεπλύνει αυτή την ντροπή.


Σχόλια