Ηνωμένα Έθνη και Αμερικανικές Στρατιωτικές Επιχειρήσεις (1948)



Όλιβ Σάτον

Εταιρεία Δολοφόνων στην Ελλάδα

 ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πηγή: booklet
Δημοσιεύτηκε: Απρίλιος 1948 απ’ τη New Century Publishers
Διαδικτυακός Τόπος:  Marxists Internet Archive (2008).

Έχει χάσει κάθε ίχνος ντροπής η Ουάσινγκτον αυτές τις μέρες, δεν κρατάει πια ούτε τα προσχήματα. Ο πόλεμος στην Ελλάδα έχει γίνει μ’  όλες τις πρακτικές του επιδιώξεις ένας κηρυγμένος πόλεμος.

Κατά μήκος της Μέσης Ανατολής ο Αμερικανικός Στρατός στέκει σαν άγρυπνος φρουρός πάνω από τις τεράστιες περιουσίες της Στάνταρντ Όιλ ή σαν τη λύκαινα που φυλάει τα κουτάβια της.

Η διοίκηση Τρούμαν πρόδωσε απροκάλυπτα τους Εβραίους της Παλαιστίνης και τα Ηνωμένα Έθνη για χάρη αυτών των συμφερόντων. Οι Άραβες  εξοπλίστηκαν για να πολεμήσουν τους Εβραίους. Αρνούμενοι τη βοήθεια της Ουάσινγκτον, οι Εβραίοι αναγκάστηκαν να εγκαταστήσουν τη δική τους κυβέρνηση και να δηλώσουν ότι θα την υπερασπιστούν μόνοι από κάθε επίθεση.

Με τις Ιταλικές γενικές εκλογές να απέχουνε μόλις λίγες βδομάδες, μια Αμερικάνικη αρμάδα μ’ εκατοντάδες πεζοναύτες στο πλήρωμά της εξοπλισμένους για χερσαίες επιχειρήσεις μόλις αφίχθη για την αστυνόμευση της Μεσογείου.

Η μεγάλη αεροπορική βάση στην Τρίπολη, μόλις λίγες εκατοντάδες μίλια απ’ την Αθήνα, τη Ρώμη και την ίδια τη Σοβιετική Ένωση τέθηκε σε λειτουργία προκειμένου να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα βομβαρδιστικά μας.

Σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, επίσης, η Αμερικανική εξωτερική πολιτική στηρίζει τους πιο διεφθαρμένους και αντιδραστικούς προπολεμικά πολιτικούς. Ανθρώπους αποκηρυγμένους απ’ τους λαούς τους. Τον Τσιαγκ Κάι-σεκ στην Κίνα. Το Σαρλ ντε Γκωλ στη Γαλλία. Τους Ναζί βιομηχάνους και τους ειδικούς της Γκεστάπο στη Γερμανία.

Όταν οι δημοκρατίες της Ανατολικής Ευρώπης αποκαλύπτουν τις μηχανορραφίες των επίδοξων γκαουλάιτερ για την ανατροπή των νέων δημοκρατικών καθεστώτων και την επανεπιβολή των προπολεμικών τους εξουσιών, η Ουάσινγκτον φωνάζει "πραξικόπημα" και παρέχει στέγη στους συνωμότες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για να πιστοποιήσουν αυτή την επίθεση σε παγκόσμια κλίμακα, οι εμπνευστές του Σχεδίου Μάρσαλ ξερνάνε τις ίδιες πολεμικές κραυγές του στυλ "σταματήστε τις Κομμουνιστικές προκλήσεις" που καταδίκασαν τον Γκαίμπελς στη σιχαμερή του αθανασία. Οι Αμερικανικές εφημερίδες μόλις δημοσίευσαν με πηχυαίους τίτλους την ανακήρυξη των 50 χρόνων της "αντι-Κόκκινης" συμμαχίας των Δυτικοευρωπαϊκών εθνών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που κάνει το Σύμφωνο Αντι-Κομιντέρν των Ναζί να φαντάζει παιδιάστικη φάρσα. Θεμέλιό της είναι η ξανακτισμένη πάνω στη βιομηχανική βάση των Ναζί Γερμανία. Σκοπός της να μετατρέψει τη Γερμανία σε άλλη μια βάση προκλήσεων απέναντι στη Σοβιετική Ένωση και τις δημοκρατίες της ανατολικής Ευρώπης, να αποκόψει την υπόλοιπη Ευρώπη απ’ αυτές, τις φυσικές εμπορικές και οικονομικές συμμάχους τους.

Ο στρατός στην Ουάσινγκτον κάνει ανοιχτούς υπολογισμούς για την πιο σύντομη διαδρομή των Αμερικανικών πυραύλων προς τη Σοβιετική Ένωση. Κάθε τρεις και λίγο ένας Τζωρτζ Ερλ ή ένας Γουόλτερ Γουίντσελ καλεί σε βομβαρδισμό της Μόσχας τώρα.

Η καρδιά αυτής της εγχώριας καμπάνιας είναι η θέληση για υιοθέτηση στρατιωτικών ασκήσεων σε παγκόσμια κλίμακα, για το ξανάνοιγμα των νέων λιστών επιλεκτικών υπηρεσιών για μια νέα επιστράτευση "εκτάκτου ανάγκης".

Σε συμπλήρωμα αυτής της υστερίας έρχεται η συστηματική εκστρατεία από τη Διοίκηση Τρούμαν ξεχαρβαλώματος των Ηνωμένων Εθνών. Για τη Wall Street, η Αμερικάνικη αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη πρόδωσε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για Κράτος των Ιουδαίων. Για τη Wall Street, ο Καταστατικός Χάρτης έχει παρακαμφθεί και το "μικρό Συμβούλιο" θέσμισε ένα τρόπο διαχείρισης των καταστάσεων κατά την κρίση του State Department. Για τη Wall Street, η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών σπαταλά τις μέρες της στην Ελλάδα, δίνοντας βάση σε αναξιόπιστες μαρτυρίες, εξετάζοντας στυμένα "περιστατικά", καλύπτοντας τις εκεί Αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις με κλειστά μάτια κι αυτιά στραμμένα στην τρομακρατία του Τρούμαν και τον ανοιχτό πόλεμο ενάντια στον Ελληνικό λαό. Για τη Wall Street, η παγκόσμια οργάνωση που σχηματίστηκε απ’ τους συμμάχους για τη διατήρηση της ειρήνης και την προοδευτική αναδόμηση πραγματικό "σιδηρούν παραπέτασμα" για να κρύβει τα εγκλήματα αυτών που διεξάγουν πόλεμο.

Ο πρόεδρος Τρούμαν είναι συνεπής σ’ αυτό το παράδειγμα. Πίσω από την κουβέντα περί πολέμου της διοικήσεώς του βρίσκονται πράξεις πολέμου. Μιλά για πολιτικές ελευθερίες των Νέγρων, μέτρα περιορισμού του πληθωρισμού, ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο, και τα βλέπουμε: Νέγρες μητέρες οδηγούνται στην κρεμάλα για την υπεράσπιση της ζωής τους και των παιδιών τους που δεν έχουν να τους δώσουν γάλα λόγω της μεγάλης ακρίβειας, κι ο Πορτορικανικός λαός υποφέρει κάτω από την κυριαρχία των μονοπωλίων της ζάχαρης.

Διακηρύσσει από το Λευκό Οίκο ότι το πρόγραμμά του στην Ελλάδα είναι στρατιωτικό πρόγραμμα, και ότι δεν επιθυμεί μια Κομμουνιστική κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο και τα βλέπουμε: πόλεμος στην Ελλάδα, πόλεμος στην Παλαιστίνη, πόλεμος στην Κίνα, βάσεις, βόμβες, ναυτικοί ελιγμοί, και απειλές χρήσης βίας στην προσπάθεια επανεγκατάστασης προπολεμικών δικτατοριών.

Πηγή

Σχόλια